МВР проверява как Асен Илиев се е сдобил с ловната пушка
МВР проверява как Асен Илиев се е сдобил с ловната пушка / netinfo

МВР започва проверка за това как е било дадено разрешителното за носене на оръжие на 67-годишния Асен Илиев, съобщи вътрешният министър Румен Петков. Илиев уби 15-годишно момиче и рани други две от дома за деца, лишени от родителски грижи в града, след което се самоуби.

Министър Румен Петков допълни, че ако се докаже, че в случая има нередности, то виновните служители ще понесат отговорността за действията си.

Ето какво още каза Румен Петков пред Дарик:

„За две години съм разпоредил изключително строг контрол при раздаването на права за носене на лично оръжие и в този случай, ако оръжието е законно и ако има отклонения, служителят, който е разрешил, ще се понесе отговорността, включително съм разпоредил да се направи една обща справка за двете години колко лиценза са отказани и колко разрешителни за носене на оръжие са отнети, защото за нас това методично налагана политика за отнемане на оръжия от хора, които не отговарят на критериите и условията и за недаване на право за носене на оръжие на хора, които не отговарят на тези критерии”.

Илиев е познат на полицията, осъждан е за изнасилване. В четвъртък в община Трън ще е ден на траур.