МВР предотврати отвличане на чужденец
МВР предотврати отвличане на чужденец / снимка: DarikNews.bg, архив
МВР предотврати отвличане на чужденец
32406
МВР предотврати отвличане на чужденец
  • МВР предотврати отвличане на чужденец

Банда за отвличания с организатор жена разбира ГДБОП. Петима души са задържани при операция в София. Престъпната група е подмамила чужденец с обещание, че ще се ожени за организаторката. След като чуждият гражданин пристигнал у нас, той трябвало да бъде похитен и да бъде поискан откуп от близките му. Престъпната група е приготвила перуки, оръжие и документи на членове на бившия отряд на баретите, съобщи за Дарик главният секретар на МВР Калин Георгиев. Ето какво още обясни главният секретар:

„Прави се една внимателна планировка. Подготвят се оръжия, перуки. Също така се изготвят и се намират служебни идентификационни документи на представители на съюза на бившите барети, които са възнамерявали да бъдат използвани като полицейски документи за идентификация. Намерението им е било да се представят като полицейски служители и мирно и тихо да отвлекат чужденеца, предвид факта, че същият няма начин и няма как да разпознава документите за самоличност на българските полицаи. Задържани са пет лица, включително и организаторката".

Има ли някакви данни тази група да се е занимавала с други престъпления или поне участниците?

Всички участници в групата са криминално проявени, някои от тях имат и осъдителни присъди и са излежавали такива присъди за различни престъпления.

Акцията по задържането им е била осъществена по сигнал, групата е била разбита в столичния квартал „Орландовци" и е продължила едно денонощие, уточни по-рано при откриване на ГКПП „Ивайловград-Кипринос" вътрешният министър Цветан Цветанов. Той отказа да коментира дали нароченият за отвличане е бизнесмен, но каза, че в случая става въпрос за пари и мотивът е бил откуп.

Видеорепортаж от Пресцентъра на МВР: