МВР още търси кой е наранил депутата от „Атака” Кристиян Димитров
МВР още търси кой е наранил депутата от „Атака” Кристиян Димитров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
МВР още търси кой е наранил депутата от „Атака” Кристиян Димитров
66479
МВР още търси кой е наранил депутата от „Атака” Кристиян Димитров
  • МВР още търси кой е наранил депутата от „Атака” Кристиян Димитров

Отнасяме се изключително отговорно по темета с протестите и нападнатите народни представители от партия „Атака” в една от вечерите на гражданското недоволство, заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Коментарът му дойде в отговор на питане на атакиста Десислав Чуколов за работата на МВР по нападението над депутати от парламентарната група на Волен Сидеров в една от вечерите на протеста срещу кабинета.

Все още не е установено кой е наранил депутата от „Атака” Кристиян Димитров при сблъсъка пред централата на партията на 17 юни вечерта, каза вътрешният министър.

Макар депутатът и редица още разпитани да са дали показания не може да се установи и с какво точно е бил наранен Димитров. Прокуратурата е образувала досъдебно производство, по което все още се работи, посочи Йовчев.

Не е упражнявана репресия спрямо протестиращи, 11 човека са участвали в стълкновения с полицията на 4 септември, каза още от парламентарната трибуна Цветлин Йовчев. Всички те са установени. За неподчинение на полицията прокуратурата вече е започнала досъдебно производство, както и заради съборени
заграждения.

На 31 юли, също вечерта, е имало спрян автобус в района и са били проверени документи на дошли в София да протестират. На 18 човека са съставени предписания да не нарушават обществения ред и да спазват закона за митингите.