МВР не е дало нито лев за макетите на полицейски патрулки
МВР не е дало нито лев за макетите на полицейски патрулки / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

МВР не е дало нито лев за 50-те макета на полицейски патрулки, разположени по магистрали и пътища на страната. Това съобщи по време на парламентарния контрол вътрешният министър Михаил Миков.

Целта на разположените на пътя макети на полицейски коли не е да стряска хората и полицаите, каза Миков в отговор на актуален въпрос на Борислав Ноев от „Атака”. Министърът уточни, че средствата за картонените патрулки са на фирма „Ролпласт”, чиято е инициативата за кампанията.

Не може да се очаква рязък спад на пътнотранспортните произшествия в следствие на подобни акции. Това не се влияе от тях, тъй като в противен случай ще правим само рекламни кампании без превенция на Пътна полиция, коментира още вътрешният министър попитан дали има намаление на катастрофите откакто са разположени макетите.

От 15 април миналата година, когато те са разположени, спрямо същия период на тази година пътнотранспортните произшествия са намалели със 135, ранените са с 39 по-малко, а броя на убитите е спаднал с осем, сочи статистиката, съобщи все пак Михаил Миков.