МВР не било министерство на всичките работи
МВР не било министерство на всичките работи / netinfo

По време на парламентарния контрол вътрешният министър Михаил Миков каза, че четенето на разработки не му е слабост, но ще провери твърденията на Атанас Атанасов от ДСБ, че пониженият като заместник-директор на ГДБОП бивш шеф на службата Кирил Георгиев също е замесен в корупционни схеми.

Михаил Миков призова Атанасов, ако има факти, които да доказват неправомерни действия на Кирил Георгиев, да му ги предостави. Атанасов попита какво още трябва да се случи, за да се предприемат действия спрямо Георгиев и припомни, че подчиненият му Иван Иванов е в ареста.

Иван Иванов и началникът на Икономическа полиция вече не са в системата, контрира Миков и отново поиска факти.

В отговор на друг въпрос на лидера на „Атака” Волен Сидеров Миков каза, че сигурно ще има и други служители на МВР, за които ще се установят действия, несъвместими със службата им, затова се създава отделът за контрол на лоялността във ведомството. Той обяви, че няма да прави нищо по сигнала за огласяване на класифицирана информация срещу Румен Петков, защото с това се е захванала прокуратура.

Миков обеща на независимия депутат Минчо Христов да следи за проверка на фирма „Паркинги и гаражи” по изнесената от него информация, че столичната фирма се източва. Целенасочено целият град се превръща в „синя зона”, не се строят паркинги и затова има сериозни задръствания.

Вътрешният министър отговори на девет въпроса по време на парламентарния контрол. При последния той констатира, че всички считали МВР за министерство на всичките работи.