МВР: КАТ издава електронни фишове
МВР: КАТ издава електронни фишове / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Няма преустановяване на работата на стационарните автоматизирани технически средства за контрол на скоростта в цялата страна и липса на консумативи. Това съобщиха от пресцентъра на МВР във връзка с публикации в медиите, че заради недостиг на офис консумативи е спряло издаването на електронни фишове за нарушения на шофьори, заснети от камери.

На основание разпоредбите на Закона за движението по пътищата всяка календарна година на база обобщена информация от областните дирекции на МВР, ГД "Охранителна полиция" заявява в Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на безопасността на движението необходимите средства за консумативи и техника за обезпечаване на дейността през календарната година.

След проведено заседание на комисията, необходимите финансови средства са утвърдени и предстоят процедури по Закона за обществените поръчки за реализиране на дейностите.

В ГД "Охранителна полиция" е създадена организация за преразпределение на наличните консумативи, необходими за издаването на електронни фишове, като процесите по електронна обработка на нарушенията не са прекъсвани и са обезпечени с необходимите консумативи.