МВР качва документите си в интернет
МВР качва документите си в интернет / снимка: БГНЕС

495 000 лева струва проекта на МВР за централизирана, автоматизирана, информациоиннна система за документооборота във ведомството, заяви зам.- министърът на вътрешните работи Калин Славов.

Системата ще улесни работата на администрацията и достъпа на гражданите до техните документи свързани с МВР, КАТ и контрол на общоопасните средства.

Проектът ще започне на 12 юни и ще продължи 18 месеца, съобщава БГНЕС. Целта на проекта е да се повишат качеството и ефективността на административния процес в МВР, чрез въвеждане на принципи на електронно управление, посочи  зам.-министър  Славов.

Предстои да бъде проектирана система, по която да се реализира, да се избере изпълнител и да се контролира. С този проект шофьорите, лишени от правоуправление в един град или един регион, няма да могат да управляват автомобил в друг регион.

Гражданите, които имат някакви жалби, могат да видят в сайта хода им. Координатор на проекта е специализирана дирекция в МВР "Комуникационни и информационни системи". Предвижда се организиране на курсове на обучение за администрацията.

Партньор по проекта е Министерството на държавната администрация и административната реформа.