МВР изолира шефа на РПУ Велинград за случая в Дорково
МВР изолира шефа на РПУ Велинград за случая в Дорково / netinfo

"Не мога да коментирам нещо, което не съм видял и не знам в подробности, от вас научавам, че убиецът е Стоян Пачалов". Това каза за Дарик радио началникът на РПУ Велинград Ангел Даскалов. Никой от МВР не е информирал до момента началника на полицейското управление във Велинград за развитието на разследването по случая, при който негови служители убиха човек край Дорково.

Даскалов добави, че поддържа връзка единствено с военния следовател от Пловдив, който му е заявил, че разследването не е приключило и че окончателният резултат чия точно е вината все още не може да се обяви. Пред съдия за инцидента са били разпитани и други негови служители, каза още Даскалов.

Според него е възможно да настъпят още кадрови промени в управлението след този инцидент. Лично за себе си той е спокоен, а за постовете няма несменяеми хора, коментира полицейският началник.

Според началника на РПУ Велинград Ангел Даскалов е възможно последните години в системата да са попаднали и случайни хора, затова трябва да се променят критериите за подбор на кандидатстване за работа в МВР. Той лично се съмнява, че желаещите за работа като полицаи са много.

Във Велинград в момента се събира подписка в подкрепа на двамата полицаи. По неофициална информация инициатор на подписката е братовчедът на полицая Стоян Пачалов, когото министър Петков днес официално обяви за физическия убиец на гъбаря от Дорково. За днес се очаква да бъде обявен и новият директор на РДВР Пазарджик, след като Жоро Стоицев си подаде оставка. Неофициално се разпространява твърдението, че оставката му не е приета.