/ iStock
Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков подписа меморандум за партньорство със седем организации на фирми, извършващи частна охранителна дейност, съобщиха от МВР.

Целта на документа е партньорство между вътрешното министерство и охранителния сектор с акцент сътрудничество в превенцията, предотвратяването и пресичането на престъпления. 

Той бе изработен от работна група, в която участваха представители на Охранителна полиция, Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) и на Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана, Националната асоциация на фирмите, охраняващи с технически средства, Националната асоциация на лицата и сдруженията, извършващи частна охранителна дейност, Съюза на фирмите за охрана и сигурност, Сдружение „Българска камара за охрана и сигурност“, Националната браншова камара „Охранители и детективи“ и Сдружение „Индустриален клъстер сигурност“. 

На 6 юли в присъствието на заместник-директора на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров меморандумът бе окончателно прецизиран и подписан от представители на седемте организации на фирмите, извършващи частна охранителна дейност.
БТА