Службите на МВР изразиха пълна готовност да съдействат в разследването на заплахата срещу магистрат от Специализираната прокуратура. Позицията на МВР е повод намерен плик с патрон и изрезки от вестници в служебния кабинет на спецпрокурор, за което стана по-ясно днес първо от прессъобщение на прокуратурата, а после и оповестено от говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

Милева: Заплахата за убийство на магистрат гласи „Кръв“ и „информиран“

МВР не може да се самосезира и да започне самостоятелна работа по случая, защото вече има образувано досъдебно производство. Това може да стане, ако такива оперативно- издирвателни действия бъдат възложени от компетентната прокуратура на служба от вътрешното министерство, информират от МВР.

Спецпрокурор получи плик с патрон и заплаха с убийство

"МВР действа безкомпромисно в работата си срещу престъпността. Посегателството и заплахите срещу държавни служители и магистрати, борещи се срещу престъпността, е недопустимо. Надяваме се, че наличието на видеонаблюдение и пропускателен режим в сградата на ул. „Черковна“ биха допринесли за бързото разкриване на извършителите и изправянето им пред съда", гласи съобщението на вътрешното министерство.