МВР да се занимае със статията за Борисов
МВР да се занимае със статията за Борисов / netinfo

Твърдението, че ДСБ пише материали за американския Конгрес и Сенат, е несериозно и не заслужава да се коментира.

То би означавало, че ние сме толкова влиятелна политическа сила, че диктуваме световния ред, не само институциите в САЩ. Това каза в Плевен заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова по повод изявлението на Бойко Борисов, че статията срещу него е политическа поръчка.

Самият автор на статията и всички информации, които излязоха, опровергават Бойко Борисов, каза още Михайлова. Тя допълни, че статията и докладът съдържат информация, незанимаваща се изключително с Бойко Борисов, а събирана по повод проблеми на външната политика и сигурността.

Коментарът по същия въпрос на другия заместник-председател на ДСБ Веселин Методиев беше, че е несериозно Бойко Борисов да се отбранява по този начин от доста сериозната критика. Той допълни, че поведението на президента и министър-председателя в последните дни прилича на опит за политически чадър над Бойко Борисов, а не на опит да се изчисти името на България.

Методиев изрази становище, че МВР би трябвало да се занимае със случая. Двамата заместник-председатели на ДСБ са в Плевен по повод регионално делегатско събрание за определяне националната листа на партията за изборите за евродепутати, на което присъстват представители на областите Плевен, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.