Възстановяване на нормалността в политиката и демокрацията - това са най-важните условия, които ще постави ДПС на всяка партия, която потърси подкрепа от тях. Това заяви Мустафа Карадайъ на пресконференция след края предсрочните избори.

"Можем да кажем, че когото и да подкрепи ДПС няма да е безусловно. Ще настояваме държавните органи да функционират съгласно Конституцията и да бъдат в помощ на бизнес и гражданите, а не да са бухалка срещу тях. Държавният апарат да не е в услуга на тези, които са на власт и да не бъде бухалка срещу партийни опоненти", категоричен бе лидерът на ДПС.

"Моделът стани да седна не е промяна на модела ГЕРБ", заяви още Мустафа Карадайъ и подчерта, че тепърва те ще анализират поведението на служебното правителство.

ГЕРБ: Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни

Като важно условие за подкрепа, той посочи също така изготвяне на програма за ускорено икономическо развитие на страната на база на приоритетите на ЕС.

Лидерът на ДПС смята, че партията е запазила относителния си дял от общия брой избиратели на редовните парламентарни избори. "10,5% сме били през април, а около сме сега 11% според данните от EXITPOLL", посочи той.

Корнелия Нинова: Оставката ми не стои на дневен ред

Карадайъ не смята, че отказът му да се дистанцира от фигурата на Делян Пеевски е повлиял по някакъв начин на изборните резултати на ДПС.