Това е Мария. Тя всъщност не се казва така, но предпочита да не казва истинското си име. За нея България не е раят на земята, а адът на миналото й, на вечното безпаричие и бедност, допълва Нова телевизия.

„Тъй като родителите ми бяха болни, на мен ми се наложи да издържам семейството си. Сключих фиктивен брак в Кипър. Това се реализира благодарение на майка ми, която имаше приятелка там. Изпратиха моя снимка в Кипър, там ме одобриха, след няколко месеца моят съпруг дойде в България, подготвихме документите за сватбата. След сватбата попаднах в клуб за проститутки. Трябваше да съм не само компаньонка, но и да наблюдавам момичетата, които излизат с клиентите", разказа Мария.

Всяка трета жена в ЕС е била жертва на насилие, основано на пола

Тя трябвало да научи гръцки, за да следи контактите на другите момичета. Едва на втория месец разбрала, че ще трябва да бъда проститутка.

"Ненадейно разбрах, че паспортът ми го няма. Избягах и отидох при съпруга си, за да му обясня. Когато го намерих, хората, които държаха клуба, говориха с него. След това ми каза, че трябва да се върна при тях", разказва още жената.

Отишла и в българското посолство, но там не й помогнали.

Когато пък опитала да разкаже, че не е в този клуб доброволно, пред клиент, той се оказал приятел на собственика на клуба. Заради постъпката си Мария си изпатила и била пребита.

Целия разказ на Мария вижте във видеото, след историята на Захра - една иранка, потърсила спасение в България.

Източник: Novanews.bg