Мозъкът на атентата срещу Алексей Петров иска свобода, страдал от Хепатит С
Мозъкът на атентата срещу Алексей Петров иска свобода, страдал от Хепатит С / снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд ще реши на 16 февруари дали да пусне от ареста украинеца Роман Логвиненко, който беше задържан като организатор на неуспешния атентат срещу Алексей Петров на 29 октомври 2015 г.

По данни на защитата, украинецът страда от Хепатит С и има още здравословни проблеми, които не могат да бъдат лекувани в ареста, съобщава БТА.

Свидетели уличили украинеца за атентата срещу Алексей Петров

За следващото съдебно заседание ще трябва да бъде представен превод от руски език на документи, свързани със заболяванията на Логвиненко, и да му бъде извършен личен преглед от медици, при който да бъде установено дали може да остане в ареста.

Интерпол издирва трима украинци за атентата срещу Алексей Петров

Към момента прокуратурата е повдигнала обвинения на четирима души за стрелбата срещу бившия сътрудник на ДАНС. Това са украинските граждани Артьом Темпинский, Максим Чорний и Йевен Балков, които към момента все още са в неизвестност и са обявени за издирване от Интерпол. Четвъртият обвинен и сочен за организатор на групата, извършила опита за покушението, е задържаният Роман Логвиненко - също украинец, но с българско гражданство и адрес в Пловдив.

Снимки и подробности около атентата срещу Алексей Петров

Причината за нападението срещу Петров все още не е известна.

Източник: БТА