Може да махнат Филчев, ако не си върши работата
Може да махнат Филчев, ако не си върши работата / netinfo

Обстановката в Близкия Изток е нестабилна и това е причината да се планира евакуация, за да могат нашите сънародници да напуснат Ливан. В момента се уточнява начинът и средствата, които ще бъдат използвани за осигуряването на тяхното безопасно напускане. В Ливан пребивават около 500 българи, 300 от тях за сега са заявили желание да бъдат евакуирани от там. Това обясни в предаването „Дарик Кафе” заместник-министърът на външните работи Гергана Грънчарова. Тя обаче обясни, че мисията ни в Бейрут няма възможност да знае данни и координати за всички работещи и пребиваващи на територията на Ливан българи.

Четирима дипломати, които не отговарят на изискванията да владеят езици, в момента са зад граница, обяви още заместник-министърът на външните работи.

На въпрос какви езици знае посланик Никола Филчев, Грънчарова каза, че към момента по-важното е българските представители в мисиите ни зад граница да проявяват професионално отношение към работата си. Според заместник-министър Грънчарова обаче ako Филчев не се представя на висота е възможно да бъде отзован.