Моторист се вряза в кметство и загина на място
Моторист се вряза в кметство и загина на място / cнимкa: DarikNews, архив

26-годишен непровоспособен мотоциклетист загина на място, след като се вряза в кметството на горнооряховското село Първомайци. Инцидентът станал около 6.00 ч. тази сутрин.

Мъжът от Горна Оряховица управлявал мотоциклет „Хонда" и се движел извън уличната мрежа по пешеходна алея. Той изгубил управление над машината и се ударил в тухлена стена на кметството. Причините за произшествието се изясняват. Освен без книжка, мотористът бил и без защитна каска.

Тялото му е транспортирано за аутопсия във великотърновската болница. Случаят е докладван на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Друг мотоциклетист загина в плевенското село Ракита, съобщават от полицията. Инцидентът е станал вчера около 13.30 ч. При движение по улица в селото 40-годишен софиянец с мотоциклет „ЧЗ" е изгубил контрол над машината на десен завой и е напуснал пътното платно. Ударил се е в циментов стълб и е загинал на място. Пристигналите за оглед полицейски служители са установили, че той е карал без предпазна каска. Допълнителна проверка установила, че не притежавал и свидетелство за правоуправление.