Морето изхвърли труп на жена, подозират, че е на изчезналата Валентина
Морето изхвърли труп на жена, подозират, че е на изчезналата Валентина / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Тяло на млада жена е било изхвърлено от вълнолома край яхтеното пристанище в Бургас. 18-годишно момче случайно забелязало тялото и сигнализирало в полицията.

На място веднага са били изпратени водолази и полиция, които са отцепили района. Според запознати трупът е разчленен, тъй като се е удрял в бетонови тетраподи.

Предполага се, че тялото е на изчезналата преди месец медицинска сестра Валентина Иванова. 25-годишната жена е в неизвестност от полунощ на 15 април, когато слязла от такси на входа на морската градина в Бургас.

Криминалистите, пристигнали на мястото, обаче още не могат да потвърдят, че трупът е на момичето. Откритото до пристанището тяло е откарано за аутопсия в катедра „Съдебна медицина” към бургаската болница.

Валентина Иванова изчезна безследно на 15 април в Морската градина. По информацията на полицията тя е видяна за последно около 23.30 ч., когато таксиметров шофьор я оставил на входа на Морската градина.

Още при старта на издирването на момичето част от разследващите коментираха, че не се касае за умишлено престъпление, вътрешен или външен трафик, а 90% било сигурно, че става въпрос за самоубийство, като вероятно Валентина е скочила в морето от Моста. Това потвърждавали и действията на общинските полицаи и на служителите на МВР, които обхождали района на Морската градина и на Моста с надеждата да открият тялото на младата жена.

Работата по случая на служителите от Второ районно управление на полицията в Бургас продължава.