Моята първа любов. Дарик на 16 години
Моята първа любов. Дарик на 16 години / netinfo
Дарик радио отбеляза 16 години в ефира. И тази година по традиция ефирът е окупиран от нови гласове. Пред микрофоните в студиото на Дарик застанаха популярни личности от областта на политиката, журналистиката и изкуството.

Празничната програма откри точно в 7.00 часа министърът на държавната администрация Николай Василев. В своето сутрешно шоу „Ориент Експрес” той беше подготвил интересни разговори с бившия премиер на Румъния Адриан Нъстасе, бившия президент на Унгария – Петер Медеши, канцлерът на Австрия до 2007 г. Волфганг Шусел и с министъра на търговията и услугите в съседна Сърбия – Слободан Милосавлевич.

В ефира след него икономически съвети и прогнози раздаде икономистът Владимир Каролев.

Своите 30 минути в програмата на Дарик имаше и министърът на отбраната Николай Цонев. Той беше поканил за гости български рейнджъри, с които умело беседва в студиото.

След него бяха минутите на отец Никанор и неговия специален гост Нихат Кабил – министър на земеделието и продоволствието. Зам.-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев също се включи в празничната програма.

Адвокатите на Дявола” завзеха ефира между 10.00 и 11.00 часа. След това на работа застъпиха Петър и Калин Дикови в своето шоу „Часът на братята”. Място в програмата намери и шоуто „Вълчев и Вълчев” с министърът на образованието Даниел Вълчев и водещият на "Седмицата" по Дарик радио Кирил Вълчев.

В обедните часове собственикът и създател на Дарик радио Радосвет Радев използва ефира и в коментарната рубрика „Моите три минути” припомни старта на Дарик и проследи историята му през призмата на слоганите в годините. Тази година Дарик празнува 16-годишнината си под надслов "Моята първа любов".

Слушателите чуха новините на Дарик радио от Асен Григоров, Уляна Пръмова, Максим Минчев, Тити Папазов, Нери Терзиева и Сашо Диков.

Последните актуалности от България и света представиха и Силва Зурлева, Венелина Гочева, Николай Кицевски, Славка Бозукова, Ирина Цонева и Димитър Цонев.

Вместо следобеден сън слушателите на Дарик се повеселиха с актьорите Краси Радков, Виктор Калев и Мариан Бачев в ролите им на професор Хулиган Кучков и Володя Стоянов. В ролята на радиоводещ влезе примата на българската естрада Лили Иванова, политикът Любен Дилов-син, заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев, министърът на правосъдието Меглена Тачева, бившият председател на парламента и политик от НДСВ Огнян Герджиков.

Кирил Маричков, Елена Поптодорова, Христо Сираков, Сашка Васева, Радо Шишарката, Валдес, Ивайло Крайчовски и Иван Лечев също се включиха в празничната програма на Дарик радио.

Програмата на Дарик радио в празничния ден.