Момичета набиха възпитателка в Кризисния център в Балван
Момичета набиха възпитателка в Кризисния център в Балван / снимкa: Sofia Photo Agency

Три непълнолетни момичета набиха възпитателка и потрошиха имущество в Кризисния център за деца във великотърновското село Балван. 15-годишните девойки са настанени отскоро и са сред проблемните деца, каза за Дарик директорката на центъра Мариела Тодорова. И трите имат зад гърба си криминални прояви, едното момиче е настанено заради проституция. Трите момичета решили късно снощи да избягат от кризисния център, където са настанени. В опита си да ги спре 32-годишна дежурна възпитателка получила няколко шамара. След това девойките избили две врати и излезли навън. Минаващ на близо полицейски патрул сложил край на разигралия се екшън.

„Трите момичета са настанени отскоро в дома”, каза директорката Мариела Тодорова. „Те са от новонастанените, а периодът на адаптация е много труден, защото това е рязка промяна от това, с което са свикнали като начин на живот”. Не са били под влиянието на опиати или алкохол, каза още директорката. Тя допълни, че вече са информирани всички институции, които имат отношение към кризисния център.

Пострадалата възпитателка е с лека телесна повреда и в момента е в отпуск. Това е първият инцидент в кризисния център за деца в риск, който бе разкрит в Балван пред септември 2006 година. В момента там са настанени 10 момичета. Съдбата на трите непълнолетни нападнали възпитателка ще се решава следващите дни от служители на Детска педагогическа стая, които разследват инцидента.