Момчето, обвинено за убийството на своя съученик – невинно?
Момчето, обвинено за убийството на своя съученик – невинно? / netinfo

Възможно е Николай Арабаджиев да не е убил своя съученик. Това каза в предаването „Пропаганда” по Дарик радио адвокатът на момчето Марин Марковски.

На 24 май СГС наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 19-годишния Николай Ивов Арабаджиев, който е обвинен в убийството на своя съученик Атанас Христов Атанасов.

Разчлененото тяло на жертвата беше намерено в кофа за смет в столичния квартал "Гевгелийски", близо до блок 82 вечерта на 20 май. При огледа на няколко черни чувала полицаите първо намерили човешки крак, а в друг чувал - торс, от който станало ясно, че тялото е на мъж.

Ето какво още каза Марковски за Дарик:

Момчето е задържано и е направило самопризнания в присъствието на служебен адвокат, преди това е говорил сам, че е убил своя ученик. Полицията има отработена схема, когато има някой, който е обвинен в много тежко престъпление, някой срещу когото трябва да работят много сериозно, аз не казвам, че те работят преднамерено, знаейки, че той не е престъпник, но им трябва признание, трябва им ефективност. Понякога полицаите са убедени, че даден човек е извършил престъплението предварително, по грешка, без да са събрали доказателствата.

Изтръгнати ли са тези самопризнания?

Искам да бъда коректен и без да се запозная с подробности не мога да кажа, че са изтръгнати, но мога да кажа, че атмосферата е била толкова напрегната, че може да се стигне до самопризнание, без действително човекът да е осъществил престъплението.