Моллов: Време е да си отпушим ушите и да чуем критиките на Европа
Моллов: Време е да си отпушим ушите и да чуем критиките на Европа / Sofia Photo Agency
НДСВ ще отхвърли искания вот на недоверие към правителството, защото е коректен партньор, обяви председателят на жълтата парламентарна група Пламен Моллов. По думите му евентуално падане на правителството би довело до дестабилизация на страната и разсрочване за неопределено време на получаването на евросредствата.

Доста критично беше изказването на Пламен Моллов от парламентарната трибуна: Допуснахме европейските ни партньори да отстояват по-добре от нас интересите на българските граждани. Време е да си отпушим ушите и да чуем критиките им. Необходимо е въвеждането не само на парламентарен, но и обществено експертен контрол върху европейските пари и да се осъществи и да се осъществи най-накрая несъстоялата се реформа в съдебната система.

Съпредседателят на Български народен съюз Красимир Каракачанов каза, че Пламен Моллов говори сякаш е опозиция и поиска ясен отговор как ще гласува НДСВ за искането за оставка на кабинета. Моллов отговори, че жълтите ще бъдат коректен партньор.

Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов заяви, че опозицията иска вот на недоверие, за да се потърси национално съгласие на най-сериозна основа срещу мафията, която като „гангрена е окупирала българската власт”.

Председателят на Българска нова демокрация Николай Свинаров заяви, че България не върви по своя европейски път и се превръща в обичайния заподозрян.

Лидерът на парламентарната група на левицата Ангел Найденов заяви, че за разлика от десницата и "Атака", управляващите са в състояние да признаят трудностите, докато те не виждали напредъка на страната ни в резултат на сегашното управление. "Макар лидерът на мандатоносителя ДПС да не е в залата, всичко се пише на вашия "задник", който все повече става червен и се надяваме да е от срам", репликира го Любен Дилов-син. Може да отидем и към смяна и оставки, но няма да го направим под натиск, възползва се от правото на дуплика Ангел Найденов.

"Докладът с ясен език казва, че има сфери, в които не сме достатъчно готови", заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан и добави, че докладът показа, че не е възможно побългаряване на европейските правила.

„Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски каза в Банско, че коалицията е трайна, но ако не се вземат необходимите мерки, той може да каже, че тя не е безкрайна", заяви колегата му Минчо Спасов.