Голямата награда отиде в ръцете на Радослава Лазарова, която грабна приза за "Дизайнер на годината"
На официална церемония в столичен хотел бяха раздадени статуетките на най-добрите в родната модна индустрия. Пет отличия „Златна игла“ отидоха в ръцете на тези, които показаха креативност и устрем през изминалата година.

БГНЕС

Първи по „котешката пътека“ дефилираха моделите, които показаха новата колекция на София Борисова, която е била трикратен носител на статуетката „Златна игла“ и поради тази причина вече няма право да бъде номинирана за наградата. Този път утвърдената дизайнерка показа своите нови рокли, които са съвместна работа с нейната дъщеря Доротея, която тръгна по стъпките на майка си, като наскоро завърши специалност „Мода“ в Милано.

БГНЕС

Лице на тазгодишното издание „Златна игла“ бе моделът Вероника Стефанова. Чаровната блондинка наскоро стана майка за втори път, но въпреки това нямаше нито един килограм в повече и представи тоалети от различни колекции по блестящ начин.

БГНЕС

"Модата няма да падне на колене пред COVID пандемията. Модното творчество преодолява ограниченията и жестоката ситуация, в която всички се намираме. Респект пред българските модни творци, които въпреки тези тежки условия, помагат да оцелее самият духовен живот. Модата ще продължава да живее и винаги ще я има, защото всеки има парво да бъде модерен, различен и това е свещеното право на всеки човек“, с тези думи председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков приветства гостите в залата.

А преди да влезе на официалната церемония на всеки гост бе проверена температурата и раздадена маска, като имаше и възможност за бърз антигенен тест.

Новите модни лауреати на „Златната игла” се представиха със своите нови колекции на церемонията. 

БГНЕС

Сред младите дизайнери беше отличен Антон Узунов. А голямата награда отиде в ръцете на Радослава Лазарова, която грабна приза за "Дизайнер на годината".

БГНЕС

Статуетките „Златна игла“ са дело на бижутера Анжело Красини.

Статуетка „Златна игла“ за 2021-а взеха:

БГНЕС

enlightenedНай-добър млад дизайнер - Антон Узунов

enlightenedМоден фотограф – Костадин Кръстев – Коко

enlightenedМоден гримьор – Елиза Попова

enlightenedМодна къща на годината – Alegra

enlightenedДизайнер на годината – Радослава Лазарова