Многобройни сигнали за наводнения подадени вчера
Многобройни сигнали за наводнения подадени вчера / netinfo
Над 500 обаждания от граждани за наводнения вследствие на проливния дъжд са получени през вчерашния ден в Столичната противопожарна служба.

За своевременното овладяване на възникналите аварийни ситуации е сформиран щаб, като на място са работили 17 противопожарни, спасителни и отводнителни екипи. В отстраняването на последиците от наводненията са се включили 67 пожарникари. Сигналите са били за наводнени държавни учреждения, приземни етажи и сутерени на частни и обществени сгради, улици, транспортни възли и инженерни съоръжения.

В квартал “Сухата река” край блок 100 реката преля на пътното платно. В столичния кв. “Сухата река” 400 м. от ул. “Летоструй” бе залята, а в кв. “Биримирци” имаше опасност да бъде залят манастирът „Св. Мина”, като екипи на Гражданска защита работиха до 3 часа, за да предотвратят наводнението.

Тежка беше и ситуацията по протежението на Боянска и Владайска реки, в кварталите “Бъкстон”, “Владая”, “Хладилника” и “Суха река”. Повишено бе нивото на реката в квартал “Връбница”. Боянската река също бе с повишено ниво, като на места преливаше. Река Янчовска в Панчарево също преля и наводни дворове. Седем къщи бяха наводнени в село Шипочане, Самоковско.