Млад мъж уби леля си в Стара Загора
Млад мъж уби леля си в Стара Загора / DarikNews.bg, архив

25-годишен мъж от Стара Загора е прерязал гърлото на леля си и я наръгал до смърт. Кървавата драма се разиграла на ул. "Сливница" в старозагорския квартал "Самара 2".

Сигнал за тежкото престъпление е получен около 12.00 ч. на телефон 112.

Мъж наръга с нож свой гост след пиянска свада

Незабавно са извършени процесуално-следствени действия, направен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели. При огледа на местопроизшествие са иззети нож и калъф за нож. Иззети са обтривки от ръцете и кръв от обвинения за престъплението. Назначени са множество експертизи.

По неофициална информация мъжът е наркозависим и с психични проблеми, преди време е лежал в лечебно заведение.

Той посегнал на жената, защото бил убеден, че е Робокоп, а тя е робот, от когото трябва да се защитава. Според запознати ударите по тялото й са били поне 50, пише БГНЕС.

Жената - на 58 години, е починала на място, а убиецът е задържан.

Баща наръга сина си при битов скандал

Окръжна прокуратура-Стара Загора е започнала разследване, образувано е досъдебно производство.

Към настоящия момент се извършва консултация и прегледи от лекари - психиатри за изясняване психичното здраве и състояние на задържания мъж. След установяване на психичното му състояние прокуратурата ще направи преценка дали лицето ще бъде привлечено в качеството на обвиняем.

Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс, е "лишаване от свобода"от 10 до 20 години.

Новини от Стара Загора