Млад мъж се барикадира и самоуби в къщата си в софийското село Петърч тази нощ.

В неделя в следобедните часове 25-годишна жена съобщила на полицейския патрул, който засякла на улицата, че между нея и бащата на детето й възникнал скандал. Мъжът й нанесъл побой, направил опит да я изнасили и убие чрез душене, след което напуснал жилището й в Костинброд, съобщиха от МВР.  Жената веднага била транспортирана за преглед и оказване на помощ в болница и впоследствие освободена без тежки увреждания, посочва NOVA.

Установено е, че заподозреният, който е с криминални регистрации, обитава къща в село Петърч. На адреса веднага е изпратен автопатрул. При подхождането към къщата отвътре бил произведен изстрел, а върху единия униформен служител паднали и счупени стъкла. След доклад на случилото се в дежурната част, към мястото незабавно са насочени допълнителни полицейски сили, екипи на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и Института по психология на МВР. 

Живеещите в близост граждани са изведени на безопасно разстояние, а районът - отцепен и обезопасен. Предприети са прецизни оперативни и тактически действия за недопускане на рискова ситуация, застрашаваща живота и здравето на гражданите и полицейските служители, съобщават от МВР. 

Същевременно са проведени множество беседи с негови близки, поддържан е непрекъснат контакт с някои от тях. В рамките на операцията 34-годишният мъж е локализиран от специализираните екипи на втория етаж на къщата, където впоследствие е открит самопрострелял се с огнестрелно оръжие. В близост до него е установен незаконно притежаван пистолет. Няма други пострадали, мъжът е бил сам в сградата.

По случая са образувани две досъдебни производства под надзора на Софийската окръжна прокуратура. Процесуално-следствените действия продължават.