Митрополит Николай си продаде „Ролекс”-а, за да плати тока на храма
Митрополит Николай си продаде „Ролекс”-а, за да плати тока на храма / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Митрополит Николай си продаде „Ролекс”-а, за да плати тока на храма
61940
Митрополит Николай си продаде „Ролекс”-а, за да плати тока на храма
  • Митрополит Николай си продаде „Ролекс”-а, за да плати тока на храма

Пловдивският митрополит Николай е дарил на църковното настоятелство при храм „Света Марина” един от скъпите си часовници марка „Ролекс”, с молба той да бъде продаден, за да бъде платена сметката за ток на митрополията. Новината бе съобщена официално от  Църковното настоятелство при митрополитски храм „Св. Марина”. Получената сметка за ток от EVN за месец януари 2013 г. e в размер на 2940 лева.

Токът на митрополитската църква „Света Марина” в Пловдив няма да бъде спрян заради неплатена сметка, съобщи по-рано днес според Дарик шефът на пресслужбата на енергодружеството Петър Костадинов. Той потвърди, че техници на EVN са ходили вчера на място в храма, но по думите му те били просто на „обход” и не са заплашвали с дърпане на шалтера.

В подадената от църковното настоятелство на „Св. Марина” жалба до Енергото се посочва, че сумата е почти двойна в сравнение с последната сметка от близо 700 лева.

В случай, че при продажбата на златния часовник се получи по-голяма сума, митрополитът е заявил желанието си разликата да бъде използвана за благотворителност.

Направените до момента целеви дарения от миряните в Пловдив ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата, съобщава още в официалното си изявление Председателят на Църковното настоятелство, епархийски духовен надзорник Архимандрит Арсений.

Още новини от Пловдив