Митничари задържаха над 4 кг кокаин на Аерогара София
Митничари задържаха над 4 кг кокаин на Аерогара София / netinfo

4,3 кг кокаин задържаха митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" към Митница Аерогара София. Наркотикът е открит в багажа на полски гражданин, пристигащ от Сантяго, Чили.

На база анализ на риска митническите служители селектирали пътника за проверка и установили, че освен личния си багаж, той пренася и една тонколона. На служителите направило впечатление, че тонколоната е манипулирана.

При проверката било установено, че са й изградени двойни стени, а в образувалата се кухина били укрити правоъгълни  пакети, увити във фолио и съдържащи бяло прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин.

На територията на София са задържани и получателите на пратката - нигериец и българин. В последвалите действия са участвали и служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП.

Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Аерогара София, разследването е под ръководството на Софийска градска прокуратура. Лицата са с наложена постоянна мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Ако бъде реализирано на улицата, подобно количество наркотично вещество би донесло приход от 2,5 млн. лева, посочват от Агенция "Митници".

Митничари задържаха над 4 кг кокаин на Аерогара София
netinfo