Митничари откриха тайник с контрабандни цигари в автобус
Митничари откриха тайник с контрабандни цигари в автобус / netinfo

Митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево откриха  контрабандни цигари в тайник на автобус, пътуващ от Турция за Косово.

На  българския митнически пункт автобусът пристигнал малко преди полунощ. Шофьорът и всички пътници заявили, че не носят нищо за деклариране. Превозното средство обаче било селектирано за щателна митническа проверка.

При извършения оглед митническите служители открили тайник под стъпалата на задната врата на автобуса. От укритието те извадили 1100 кутии цигари без акцизен бандерол.

Установено е, че цигарите са собственост на втория шофьор на автобуса - турски гражданин. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт от нарушителя е иззета сумата от 400 евро.

При други два случая при проверка на товарен и лек автомобили с турска и френска регистрация, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили на различни места в естествените кухини на превозните средства, общо 920 кутии цигари без акцизен бандерол. Цигарите са иззети, а на нарушителите са съставени актове за пренасяне на акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.