Бисер Петков
Бисер Петков / Дарик радио
Протестиращите майки станаха катализатор на започналата реформа в политиките спрямо хората с увреждания и с протестите си отстояха промяната да се случи максимално бързо - това заяви в „Годината“ по Дарик радио социалният министър Бисер Петков.

Той сподели удовлетворението си от взаимното доверие между него и майките, което е дало резултати с подготовката и приемането на два закона.

Бисер Петков заяви, че не приема и не споделя изказването на вицепремиера Валери Симеонов за "кресливите жени", както и на депутата от Националния фронт за спасение на България Петър Петров, че децата са "ненормални" и трябва да живеят в домове".
„По силата на задълженията ми и работата ми посещавам много центрове за деца от семеен тип – деца с и без увреждания, и виждам много случаи, които са различни от това, което ние всички възприемаме като нормално. Това са деца, които не са различни от останалите и това, което има за цел деинституционализацията е наистина в България да няма различни деца. Тези деца да бъдат сред останалите, да се интегрират възможно по-добре в обществото, да бъдат приети и подкрепени от обществото“.

Дарик избра: Политик на 2018 г. са протестиращите майки, а събитие - Европредседателството

Протестиращите майки са Политик на годината в традиционната годишна класация на Дарик радио.