Министър Ненков: Ще проуча защо е уволнен шефът на „Пирогов
Министър Ненков: Ще проуча защо е уволнен шефът на „Пирогов / NovaNews.bg

„Бързата помощ" е приоритетна област към, която ще бъде привлечено моето внимание и това на моя екип. Това каза в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков.

Министър Ненков подчерта, че не знае дали ще има пари за „Бърза помощ": „За два месеца няма как да направим 60 екипа - това трябва да е ясно. За това време няма как да преструктурираме звеното. Дълбоко се съмнявам, че ще има пари да увеличим заплатите. Не знам все още, защото не съм получим бюджетите от здравното министерство. Тази информация ще я получа да края на седмица. Ако мога с моите действия някак си да успокоя колегите, даже това за мен ще е достатъчно. Екипите са много малко, не са достатъчни".

Д-р Ненков добави, че днес ще се срещна с шефа на „Бърза помощ".

Служебният здравен министър коментира и новината за отстраняването на директора на „Пирогов". „Още днес, след като отида в министерството, ще проверя документите за уволнението", увери министър Ненков.

Снощи стана ясно, че преди дни бившият вече здравен министър д-р Таня Андреева е уволнила шефа на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, а той и до момента не е официално уведомен за това. Миланов определи действията на министъра като "позорен акт" и "лична злоба". Министър Ненков каза, че е чул за случая, но не може да направи коментар преди да разбере какви са мотивите за решението и да се запознае с документите.

„Приех поста на служебен здравен министър, защото бях поканен и го считам за мой дълг. Разбирам, че поемам риск и в личен план", завърши Ненков.

Източник: NovaNews.bg