Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков / БГНЕС
Протестът пред Комисията за енергийно и водно регулиране беше политизиран от БСП. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в кулоарите на парламента.
 
„Госпожа Нинова винаги съм смятал, че е интелигентна жена и може да борави с факти, цифри, числа, но да чувам сравнения от рода - пари за ВиК и за социални помощи няма в сектора, а 700 милиона лева бяха раздадени онзи ден за пътни проекти, визирайки тол такси. Извинявайте, но по-голяма спекулация, лъжа и манипулация от това, здраве му кажи“, коментира министърът.  
 
„700 млн. не са раздавани за пътни проекти, дай Боже да бяха раздавани, за да си довършим всичко започнато. На второ място визирам темата с водата и цената на водата и спекулациите по темата. Многократно съм заявявал и пак ще го повтаря, но 2015 г. уважаемите колеги народни представители, включително и цялата парламентарна група на БСП, присъстваща в залата, гласуваха за тези промени, с които се въвежда единната цена на водата и на база, на което решение, в момента те подтикват и подклаждат хората за подобни протести“, допълни още Нанков.