Министър и зам.-министър помогнаха на ранени в катастрофа
Министър и зам.-министър помогнаха на ранени в катастрофа / Фейсбук

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и заместник-министърът д-р Ваньо Шарков са помагнали на младежи, които са претърпели катастрофа. Това съобщи в Разград д-р Шарков. Той обясни, че инцидентът е станал на пътя Търговище-Разград след разклона за спакомплекса "Островче". Автомобил с петима младежи в него се завъртял на заледения път и се обърнал пред тях. Той и министър Москов се притекли на помощ и извадили пострадалите от автомобила.

Веднага се обадили на Спешна помощ, като на втората минута след обаждането по пътя са срещнали две линейки, пътуващи към мястото на инцидента.

„С министър Москов извадихме пет деца от колата. Трима от пострадалите бяха приети в отделението по образна диагностика на разградската болница. Единият от тях беше със съмнения за фрактура на предмишница, но за щастие нищо му нямаше, коментира д-р Шарков.

Другите двама младежи са с травми на шийните и лумбалните прешлени. Слава Богу, че инцидента се размина без жертви, което е най-важното, посочи заместник-министърът.

Той призова шофьорите, особено младите, да карат внимателно, защото вкъщи ги чакат техните роднини.

За инцидента съобщи и здравният министър. Д-р Петър Москов публикува този следобед в социалната мрежа снимки, на които е заснет как оказва помощ на катастрофирали младежи. В коментар под публикацията си министърът посочва, че на път за Разград пред очите му се обърнал автомобил.

За щастие при инцидента никой не е пострадал сериозно.

С публикуването на снимките във Фейсбук министърът пише, че използва случая, за да предупреди водачите да шофират внимателно, тъй като имало заледени участъци.