Министър Цонев очаква конкурсите за базите Ново село и Безмер
Министър Цонев очаква конкурсите за базите Ново село и Безмер / снимкa: Дарик - Сливен

„В момента уточняваме с посланика на САЩ прилагането на 13-те точки от споразумението за съвместно използване на военните съоръжения”, съобщи министърът на отбраната Николай Цонев при посещението си в Сливен. „Надявам се до средата на годината да бъдат обявени конкурсите за построяване на помещенията в базите Ново село и летище Безмер, което ще бъде разширено”, каза още той. По думите му е постигнат добър резултат за това подизпълнителите на тези обекти да бъдат български.

При престоя си в Сливен министърът на отбраната се срещна с личния състав на Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен, с кмета Йодан Лечков и областния управител Христина Чолакова. Той откри Дневен център и връчи почетна офицерска карта на 41 офицери от резерва в града във връзка със 100-годишнината от Независимостта на България.

Николай Цонев, заедно с началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и командващия Сухопътните войски генерал-лейтенант Иван Добрев посети Центъра за индивидуално социално обслужване, от който роднините на рейнджъри на мисии могат да се свързват с тях по телефона и да получават съдействие по битови проблеми.

Новини от Сливен