Министър Бъчварова: Радев и екипът му нямат опит, това се видя и от словото му
Министър Бъчварова: Радев и екипът му нямат опит, това се видя и от словото му / DarikNews.bg, Адриан Кулев

"Факт е, че ни остава една седмица, това беше заплашителна реплика, нека проявим толерантност към новият президент, той няма опит, екипът му няма опит. Това се видя и от словото му". Така коментира министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова при посещението си днес в Смолян, речта на новоизбраният президент на България Румен Радев, след полагането на клетвата в Народното събрание.

"Имате още една седмица" - репликата, която разпали духовете

Тя изрази надежда, в скоро време тези пропуски да бъдат компенсирани, както от новият президент, така и от екипа му.

Министър Бъчварова и директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски проведоха работно съвещание с ръководството на ОДВМР - Смолян и с началниците на районните управления. То е в рамките на обиколката на вътрешния министър в областните дирекции в страната във връзка с провеждането на Националната операция за противодействие на конвенционалната престъпност.

След срещата стана ясно, че Смолян е с най-ниската регистрирана битова престъпност. „Впечатлението ме, че много добро от работата на колегите тук, имат добра организация, което е видно и от резултатите, особено през последните две години", коментира Бъчварова.

Реакцията на Радев "Имате още седмица" показала характер, смята Нинова

ОД на МВР - Смолян ще получи шест нови автомобила, като се работи и по назначаването на сътрудници по охрана. Автомобилите ще бъдат предоставени на „Пътна полиция", като за целта ще бъдат оборудвани с необходимата техника, уточни и директорът на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски. Според него се мисли и за доставката на високо проходима техника.

Министърът на вътрешните работи смята,че нейният наследник на поста, трябва да работи основно, около организацията на изборите. Тя не очаква и проблеми по границата на България, около блокадата на фермерите в Гърция