Това е ключова индустрия за България, увери той
Държавата оказва подкрепа на цялата военна индустрия в страната и тя е в безопасност, увери министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който посети ВМЗ - Сопот, заедно с гл. комисар Атанас Илков, директор главна дирекция “Национална полиция” и Емил Ангелов, началник сектор Контрол по общоопасните средства при ГДНП, както и заместник-председателят на ДАНС Станислав Станчев.

Поредица от взривове в оръжеен склад на Емилиян Гебрев

Проверките на военната промишленост бяха разпоредени след взривете в събота вечерта в склад за боеприпаси на Емилиан Гебрев край Карнобат.

"Държавата ще предприеме всички мерки, за да обезпечи безопасността на заводите. Няма никаква опасност за ВМЗ, той работи на максимален капацитет", увери на място министър Богданов.

След взрива в Карнобат: Правителството започва проверка на военните предприятия у нас

Допълнителни нива на сигурност вече са въведени не само във ВМЗ-Сопот, но и във всички частни предприятия.

"За да гарантираме, че и частните заводи във военната индустрия ще работят спокойно. Допълнителни мерки са предприети още вчера. Всички складове са проверени и са взети всички мерки за охраната им, сложена е охрана и извън периметъра. ДАНС работи в пълен синхрон с нас. Това е ключова индустрия за България, затова е важно да покажем, че държавата подкрепя този сектор", допълни министърът на икономиката и индустрията.

Днес започва и оглед на складовете на Гебрев, съобщи главен комисар Атанас Иликов.„Ние ще имаме възможност да изведем и факти и обстоятелства, които са свързани с извършителя на престъплението, ако говорим за външна намеса”, съобщи той. Към момента обаче не могат да бъдат изключени никакви версии.