Министрите без заместници предлага в управленската си програма Кунева
Министрите без заместници предлага в управленската си програма Кунева / Sofia Photo Agency, архив

Движение България на гражданите" предлага отпадане на позицията заместник-министър. Това е една от идеите за реформиране на администрацията в управленската програма на партията на Меглена Кунева, обяви на пресконференция в Перник членът на Националния партиен съвет Людмил Веселинов. Управленската програма е готова и ще бъде представена през февруари.

Веселинов изрази остро възмущение срещу приетите в сряда от парламента на второ четене промени в Избирателния кодекс, които не позволяват на неправителствените организации да имат доброволци като наблюдатели в изборния процес. „Това е първа крачка към кражбата на изборни резултати"- коментира той и оцени внесения от ГЕРБ закон за доброволчеството като политическо лицемерие. Той припомни, че една от политическите иновации на „България на гражданите" е това, че освен партийна структура, има и сдружение, което е неправителствена организация и което е „морален борд" на политиките на партията.

Партията се обяви за бойкотиране на предстоящия референдум за развитието на ядрената енергетика у нас, определяйки го като фарс. За лого на кампанията чисто дизайнерски е избрано и името на премиера „БойкоТ", обясни Веселинов, който е и художник.

В Перник той представи пред местните медии утвърдените тази седмица общински партийни ръководства в Брезник, Земен, Ковачевци, Радомир и Трън. Това са временни ръководства, чиято основна задача е подготовката за парламентарните избори догодина и изграждането на партийните структури по места, обясни Веселинов.

Около 250 човека са активните членове на „Движение България на гражданите" в Пернишки регион на този етап.