Министри: Станишев да каже ще има ли структурни промени
Министри: Станишев да каже ще има ли структурни промени / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлия Николова

Премиерът Сергей Станишев да каже дали ще има структурни промени и какви ще бъдат те. Такъв беше основният коментар на част от министрите преди редовното заседание на кабинета.

Промяна в коалиционната формула едва ли ще има, а и не е нужно, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Според него първо ще се реши въпросът с коалиционните партньори за това каква ще бъде структурата и едва след това ще се премине към персонални решения. На въпрос защо и неговото име е сред спряганите за смяна, Гагаузов шеговито подхвърли: „Защото съм министър, ако не бях – нямаше да ме спрягат”.

Транспортният министър Петър Мутафчиев отговори уклончиво на въпрос дали е възможно, ако има сменени министри, броят им да надхвърля 5-6. По думите му е важно правителството да бъде стабилно, да изпълни последните си ангажименти. Той изрази увереност, че премиерът и коалиционните партньори ще направят точно това.

Емел Етем пък бе категорична, че конкретни имена на министри, които ще бъдат сменени, не са обсъждани. За нас са изключително важни промените, които трябва да направим в програмата за управление и на базата на това ще персонифицираме тези промени.

Земеделският министърът Нихат Кабил отказа да коментира решения, които не са в правомощията му.

С мен разговори за промени не са водени и не знам за какви промени става въпрос, каза и правосъдният министър Миглена Тачева.

Финасовият министър Пламен Орешарски, образователният Даниел Вълчев, Николай Василев, министър на държавната администрация и Гергана Грънчарова, министър по европейските въпроси, отказаха да отговорят на въпроси за промяна в кабинета.