Четири години и осем месеца затвор за дрогирания украинец, който през 2018 година уби бременна жена и нейния приятел. Инцидентът стана на автомагистрала „Тракия”, припомня NOVA

Ивайло Минчев и Северинa Коралска пътували за поредния преглед при гинеколог в столична болница. Шофьор на ТИР обаче навлиза в насрещното и  удря челно автомобила им. Върховният касационен съд решава, че за отнемане на три човешка живота, украинецът трябва да лежи в затвора само четири години и осем месеца.

„Ивайло и Северина пътуваха от Бургас за София заради усложнения в бременността. Обясниха ни, че фактът, че е била бременна, няма никаква тежест – неродено дете не се разглежда като отнет живот, въпреки че детето не е имало никакъв проблем. На мен и моите близки е известно, че е имало стеснение на участък от пътя, тирът се блъска в указателните табели, минава през мантинелата и се  удря в колата на брат ми”, сподели Доротея Минчева – сестра на загиналия Ивайло.

Семейството не научава подробности за мъжа, освен че е украински гражданин, че е употребил наркотични вещества и че е признал вината си. Присъдата му е намалявана няколко пъти. Първоначално е осъден на 9 години, след това присъдата става 7 години, а преди два дни присъдата от 4 години и 8 месеца е потвърдена.

„За мен това е изключително неадекватно решение. Мотивите на съда са, че няма генерално нарушаване на правилата на движение и това, че той си е признал, което позволява на закона да намали присъдата с 1/3. Случаят вече не се разглежда като особено тежък”, каза още Доротея.

Това е финалното решение на съда и семейството не може да обжалва. Опечалените близки организират подписка, за да дадат гласност на проблема. 
NOVA