Минчо Спасов: Случващото се в НДСВ не е борба за постове
Минчо Спасов: Случващото се в НДСВ не е борба за постове / снимка: Sofia Photo Agency
Налице са основанията в закона за Държавния бюджет след първото шестмесечие да се пристъпи към намаляване на осигурителната тежест с 3%, което е очевиден бонус за бизнеса и за работещите български граждани, и ПГ на НДСВ ще настоява това решение да бъде изпълнено. Това каза в предаването „Денят” на Дарик заместник-председателят на парламентарната група на НДСВ Минчо Спасов.

Това, което става в момента в "кухнята" на НДСВ е борба за запазване на един либерален курс на политика на партията, а не борба за постове или властови позиции. Така коментира случващото се в жълтата партия Спасов.

„Нашият лидер е умерен човек, който не се поддава лесно на емоциите. Това, което трябва да бъде изговорено, трябва да бъде подплатено и с конкретни дела, а нашият лидер е доказал, че не говори, а действа", каза Спасов в отговор на въпрос защо Симеон Сакскобургготски мълчи по въпросите, вълнуващи неговата партия. Заместник-председателят на парламентарната група на НДСВ изрази увереност, че лидерът ще намери най-правилното решение на казуса.

Минчо Спасов не отговори конкретно на въпроса кога НДСВ ще е готова с номинация за поста министър на правосъдието. „Който и да стане министър на правосъдието няма да може да ползва магическа пръчка, а ще трябва с доста къртовски труд да работи по подпомагане на съдебната система, за да реши тя своите въпроси", коментира Спасов.

Цялото интервю с Минчо Спасов четете тук