Минчо Спасов: С „Лиана ДПС получи нова индулгенция
Минчо Спасов: С „Лиана ДПС получи нова индулгенция / снимка: Sofia Photo Agency

С делото „Лиана" ДПС получи чисто нова индулгенция, това казва председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов на блога си. Той предполага, че от движението вече са изпратили кашони с баклава на депутатите от ДСБ Атанас Атанасов и Елиана Масева, които по думите на Спасов вместо да стрелят по корупцията с „бренеке" – единичен мощен куршум, избрали дребни сачми, за да вдигнат шум.

„Стрелбата „на посоки" по корупционната дейност на всички възможни „висши представители на ДПС" е нищо повече от „сляп" изстрел с патрон за пъдпъдъци, с който твърдиш, че искаш да убиеш глиган", отбелязва Спасов на блога си в петък, ден след изслушването във вътрешната комисия на председателя на ДАНС Петко Сертов и министъра на вътрешните работи Михаил Миков, поискано от ДСБ. „Проведохме изслушването. Гръмнахме с патрона за пъдпъдъци по глигана, а той весело се почеса и изчезна в храстите", завършва материала си Спасов.

В статия във вестник „24 часа" днес Минчо Спасов твърди, че Държавна сигурност (ДС) е създала ДПС и още гледа на него като най-стабилната си опора в политиката.