Утре в 10 часа се събираме и продължаваме оттам, докъдето стигнахме. Това заяви Никола Минчев от "Продължаваме промяната", след четири неуспешни гласувания да бъде избран като председател на 48-ото Народно събрание, предаде БГНЕС.

Буксуването на едно място след часове дебати и задълбаване в политическите анализи и оценки, и чертаене все по-дебели червени линии, председателстващият първото заседание на НС Вежди Рашидов го прекрати и свика депутатите в четвъртък да продължат.

"Това не може да продължава", каза от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Без консенсус: Депутатите не избраха председател на НС, утре опитите продължават

Нинова бе категорична, че трябва да продължат да разговарят. “Какъв ще е резултатът, ще видим, но във всички случаи трябва да се съберем да говорим”, добави тя.

Вече не сме в предизборна кампания. Това даде да се разбере Томислав Дончев."

"Ако изборите свършат и повечето народни представители разберат, че вече не сме в предизборна кампания, има шанс да се избере председател на парламента", заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

След буксуване на едно място в часове дебати и задълбаване в политическите анализи и оценки, и чертаене все по-дебели червени линии, председателстващият първото наседание на НС Вежди Рашидов го прекрати и свика депутатите в четвъртък да продължат.