"Надявам се, че ГЕРБ не прекратява преговорите. Те самите казаха, че това е замразяване. Разчитаме, че разумът ще надделее, ще продължат разговорите и ще се стигне до реализация на втория мандат. Възприемам думите от записа, че трябва да се извърши реформа в държавната администрация. Може би изказът не беше най-подходящият. Не мисля, че на ниво ценности имаме особен проблем", заяви Никола Минчев от ПП-ДБ пред журналисти.

По думите от ПП-ДБ все още не са се събрали, за да обсъдят конкретни стъпки след обявеното вчера от ГЕРБ-СДС замразяване на преговорите.

Донев: От ситуация на ротация на управлението се оказахме в ротация на скандали


"Не сме се събрали да обсъждаме конкретни стъпки. Мария Габриел да вземе втория мандат е доста тежко решение и трябва да мине през всички органи на партията, не е повдигнат все още този въпрос дали може да се направи такава ротация в ротацията. Това е доста сериозно решение, което трябва да се обмисли внимателно", допълни Никола Минчев и не даде яснота заедно или поотделно ще се явят ПП-ДБ на следващите избори, ако има такива.

Мария Габриел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ

"Последните избори, сравнено с тези през октомври, показват, че резултатът е по-нисък заедно с "Демократична България", отколкото поотделно. Това е тема за размисъл, но не значи, че ще се явим отделно ако изобщо има избори", заяви Минчев по отношение на изказване на Асен Василев на разпространените записи, в който коментира такава хипотеза.

Той не счита, че има отлив в редиците на "Продължаваме промяната" след разпространените записи.
 
БНТ