Милор Михайлов: Работил съм за узаконяване на площадката в Сеславци
Милор Михайлов: Работил съм за узаконяване на площадката в Сеславци / netinfo

Кметът не ми обясни защо ми подписва оставката. Аз съм работил за узаконяване на двете площадки – в Сеславци и на табаните на „Кремиковци”. Не съм работил по площадките в Требич, Кремиковци и гара „Искър”, защото са незаконни. Това каза в предаването „Дарик кафе” бившият заместник-кмет на София Милор Михайлов.

Минко Герджиков реши, че площадката в гара „Искър” е подходяща и е имало среща със собствениците на площадката, на която аз не съм присъствал. В работата по площадката на гара Искър няма мое участие, каза бившият заместник-кмет и допълни: Когато имаше възможност да се работи на площадката в Сеславци през 2005 г., инициативните комитети обжалваха подробния устройствен план, който още е в съда и не е влязъл в сила и МВР ни отказа съдействие, за да влезе мешината там.

Договорите както за концесионерите, така и за балиращите фирми съм предоставил още първата седмица, допълни още Михайлов.

3 млн. евро струва балиращата машина, която е купила общината и не мога да ви кажа дали е реална цена. Две фирми предложиха тези машини и ние избрахме офертата, която беше с 1 млн. лева по-ниска, заяви Милор Михайлов.

Ще предоставя на медиите фактите около историята със софийския боклук, обеща още бившият заместник-кмет.