Милионите на ексшефа на Топлофикация не били негови
Милионите на ексшефа на Топлофикация не били негови / netinfo

Милионите на бившия шеф на Топлофикация Валентин Димитров не били негови и му били дадени да ги съхранява. Това заяви Димитров преди делото в Софийски градски съд за мярката му за неотклонение. Съдът отхвърли искането на Димитров за по-лека мярка и го остави в ареста.

Бившият шеф на Топлофикация обясни, че само съхранявал намерените в неговите сейфове и банкови сметки в България три милиона и половина лева, както и парите в запорираните банкови сметки в Австрия.

Той обаче не пожела да каже кой му е дал милионите, а адвокатът му Лъчезар Таков заяви, че все още не е дошло времето, в което Димитров ще започне да назовава конкретни имена.

Страх ме е, че обвиненията срещу мен са несправедливи и мисля, че много от вас го знаят, заяви още Димитров. Съдът реши при закрити врата, че в случай напускането му на ареста Димитров може да извърши престъпление, а посоченият от него факт, че му се е родило дете, не предполага освобождаване. Той все още не е получил разрешение да види детето си.

Прокурорът Божидар Джамбазов уточни, че не смята на този етап да предлага споразумение на Димитров. Валентин Димитров е обвинен в престъпление против данъчната система и за пране на пари. Обвинения са повдигнати още на майка му Цеца Димитрова и на бившия му адвокат Гроздан Добрев.