Миланова: В касата на МУ има 85 млн. лв., може за тях да е борбата
Миланова: В касата на МУ има 85 млн. лв., може за тях да е борбата / DarikNews.bg, архив

В касата на Медицинския университет има 85 млн. лв., много вероятно е за тях да е цялата борба, смята проф. Вихра Миланова, отстраненият от Общото събрание в МУ ректор. Мнението тя изрази пред bTV.

Тя беше избрана за поста в началото на годината с почти пълно мнозинство. Преди дни в учебното заведение се проведе извънредно Общо събрание, на което беше избрано ново ръководство. Новият ректор е проф. Виктор Златков.

Обвиниха бившия ректор на МУ Ваньо Митев за неизгодни сделки

Според отзованата Миланова събранието не е легитимно. Все още се чака решението на Върховния административен съд за това, като до тогава на длъжността ректор би трябвало да е Вихра Миланова.

Вчера старата администрация стана „заложник" в ректората на МУ, след като новото ръководство встъпи в длъжност въпреки оспорваното в съда Общо събрание.

Миланова каза, че не се е срещала с бившия ректор на ВУЗ-а Ваньо Митев, той не се е опитвал да се свърже с нея, чували позицията му по въпросите за МУ от медиите".

Кунева: Няма да допуснем хаос в Медицинския университет

По думите й именно той е бил представен на Общото събрание, избрало нея за ректор. „С неговата подкрепа стана всичко, той ме предложи, той ме представи, но аз мисля, че те не добре ме оцениха", категорична е Миланова.

„Аз съм човек, който спазва законите и държа останалите около мен също да ги спазват. Няма как да съм част от тази игра", допълни тя.

На въпрос дали е искано от нея да подписва съмнителни документи, Миланова каза, че е имало такива случаи, но не ги подписала.

Общото събрание на МУ-София отзова ректора на учебното заведение

„Нямам отговор на въпроса „Кой е ректор на Медицинския университет", вчерашният ден беше много наситен ден и аз бях свидетел на неща, които моят голям жизнен и професионален опит не ми е представял досега", допълни Миланова.

Тя поясни, че от спорното Общо събрание липса всякаква документация - няма бюлетини от гласуването, няма списъци, няма протоколи. „Не знаем и можем само да гадаем за реалния резултат от него", каза тя.