Миков: Жалките крясъци на Борисов са смешни
Миков: Жалките крясъци на Борисов са смешни / cнимкa: Sofia Photo Agency
Версиите за вчерашните взривове не са обект на коментар от страна на вътрешния министър. С този аргумент министърът на вътрешните работи Михаил Миков отказа да коментира всякакви предположения за експлозиите. В отговор на обвиненията на кмета на София Бойко Борисов, че МВР го бойкотира, Миков го упрекна, че с изявите си през последните два дни, столичният градоначалник преследва политически цели и излишно нагнетява напрежение.

Попитан дали е разрешил достъпа на градския транспорт до Челопечене и Чепинци, Миков заяви, че болките на кмета Борисов не са негова работа и ще му даде отговор, но нека си прочете законите, защото участието му в тези два дни с цел политическа спекулация и нагнетяване на напрежението, надминава всякакви граници на разумната политика. Осигурени са трасета, но на първо място стои безопасността, категоричен беше вътрешният министър. „Жалките крясъци на Борисов от сутринта са смешни”, коментира Михаил Миков.

Вътрешният министър уточни още, че вчера не е имало кражби в опразнените къщи на евакуираните жители на Чепинци и Челопечене. Той е обхождал района до 23,30 часа снощи. Миков каза, че освен големият смрад от балите на кмета Борисов, нищо друго особено не се забелязваше в обстановката.

Вътрешният министър дойде в парламента, за да участва в награждаването на четирима пътни полицаи, отказали подкупи от нарушители от порядъка на 2000 до 10 000 евро.