Миков проверява защо разработката „Опасните” е прехвърлена от ГДБОП в ДАНС
Миков проверява защо разработката „Опасните” е прехвърлена от ГДБОП в ДАНС / Sofia Photo Agency
Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще запознае депутатите на председателски съвет с хода по разследването на инцидента с пребития журналист Огнян Стефанов. Михаил Миков допълни, че не знае коя е конфликтната информация в сайта „Опасните”, която е провокирала ГДБОП и ДАНС да се занимават със случая.

Вътрешният министър заяви още, че ще провери защо разработката е била изтеглена от Генералната дирекция за борба с организираната престъпност в ДАНС. Според него по случая с Огнян Стефанов са събрани много данни, но част от свидетелите отказват да помагат на полицията. Включването на Държавната агенция за национална сигурност в този случай е било наложено от това, че ДАНС е имала преки контакти с пребития журналист, съобщи още Михаил Миков.

По въпроса за скандала със СРС-тата Миков заяви, че в МВР винаги е имало изкисване да се регламентират и да има обосновано искане за използване на разпечатки в министерството. Вътрешният министър съобщи още, че често зад репликата „оперативна необходимост” се крият и други интереси, като понякога желанието да се злоупотреби с властта в МВР е изключително голяма.

Михаил Миков присъства на академичната година в Академията на Министерството на вътрешните работи.