Миков очаква справедлив, а не захаросан доклад от ЕК
Миков очаква справедлив, а не захаросан доклад от ЕК / снимка: DarikNews, Юлиана Николова

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че очаква справедлив и откровен доклад от Европейската комисия, който да отразява направеното от МВР, ДАНС и прокуратурата. Министърът каза още, че е доволен от свършеното до момента в областта на борбата с престъпността у нас.

Михаил Миков заяви още че не очаква посипан със захар доклад, защото „не това е смисъла за партньорство и верификация”. „Очаквам да бъдат отразени тези резултати, които се виждат всеки ден, всяка седмица, всеки месец. Аз лично съм доволен от резултат”, сподели още той.

По повод предложението за създаване на парламентарна комисия за полицейското насилие, Миков е категоричен, че е „нормално в една парламентарна република и парламента да се заинтересува тогава, когато има някакво съмнение за полицейско насилие”. „Нека да видя предмета на комисията, имало е много случаи за ад хок комисии. Мисля, че парламента има пълното право да се заинтересува от темата и по този начин”, каза той.

Михаил Миков заяви още, че заради смъртта на Пламен Куцаров, когато приключи проверката в МВР, ще вземе решение какви наказания ще наложи на виновните полицаи. До 10–15 дни ще станат ясни и съкращенията в МВР, съобщи вътрешният министър като допълни, че 50-процентно увеличение на заплатите на полицаите към момента е невъзможно.

Днес Миков направи първа копка на новата сграда на второ РПУ в София.