Миков: Не само в МВР има проблеми със СРС-та, а и при другите заявители
Миков: Не само в МВР има проблеми със СРС-та, а и при другите заявители / netinfo

Проблеми със СРС има не само в МВР, а и при останалите заявители, включително и в Прокуратурата. Това заяви във Варна вътрешният министър Михаил Миков по повод решението на Прокуратурата за удължаване с 20 дни на срока за проверка на използването на специални разузнавателни средства от МВР за 10 години назад.

„Мисля си, че трябва да приключи проверката. Добре ще е и Прокуратурата, и парламентът, разбира се в рамките на парламентарния контрол, по-често да се сеща за своите контролни функции, а не само когато избухне някакъв скандал. Проблеми със специални разузнавателни средства има не само в МВР, има и при другите заявители, включително и в Прокуратурата. Добре е да има проверки, добре е да се констатират фактите, за да се решават тези въпроси и да се дава спокойствие на гражданите”, каза още вътрешният министър.

Заедно с премиера Сергей Станишев министър Миков присъства във Варна на откриване на система за видеонаблюдение, единствената у нас, която покрива целия град. Благодарение на системата за видеонаблюдение от март насам са били задържани три лица, издирвани от Интерпол, разкри вътрешният министър.

Вътрешният министър коментира и инцидента, станал в квартал „Захарна фабрика” в събота вечерта. Заявката за скандала е постъпила в Районното полицейско управление на другия ден, повече от 10 часа след инцидента, разкри министърът. “Не става въпрос за етническо напрежение, а за сблъсък между групи от граждани, заяви министър Миков.

“Това, че един районен кмет е определил сблъсъка като етнически, не значи, че това е истинската причина. Много е опасна тази игра всеки инцидент да се използва за създаване на междуетническо напрежение”, коментира премиерът Сергей Станишев. "Трябва да имаме единен стандарт за правата и отговорностите на всеки един български гражданин. И това ще бъде подходът на правителството", заяви още Станишев във Варна.

Други новини от Варна