Миков: МВР ще има четири основни функции
Миков: МВР ще има четири основни функции / снимка: Sofia Photo Agency
Всяка седмица има случаи на нелоялно поведение на полицаи, съобщи вътрешният министър Михаил Миков по време на заседание на вътрешната комисия в парламента, където той представи идеите си за промени в МВР.

Според Миков е нужно подобряване на разследващата дейност на полицейските органи. Той се обяви за ясни нива в Министерството на вътрешните работи като даде срок от 6 до 8 месеца за пълната компютъризация на разследващите органи. Според Михаил Миков е необходим и по-строг контрол върху специалните разузнавателни средства, които трябва да бъдат обособени в агенция. Сред останалите идеи е и завишаване на вътрешната сигурност.

Четири ще са основните функции на МВР според вътрешният министър. Сред тях са разкриване на престъпленията, поддържане на обществения ред, граничен контрол и противопожарна безопасност. Сред идеите за промени в МВР е и тази да бъдат премахнати кубинките от летните униформи на полицаите, както и закупуване на мотори в големите градове за по-голяма мобилност на полицейските служители.

Михаил Миков съобщи още, че ще бъде назначена проверка по случая с полицая от Казанлък, който беше обвинен в издаване на паспорт на сръбския наркобос Будимир Куйович, а в последствие бе върнат от съда на работа.